Budafok Big Band (km. Náray Erika és Kamarás Iván)
Pezsgő tér

2019-09-01 16:15

Náray Erika Magyarország egyik legismertebb szinkronhangja, aki számos nagysikerű prózai és zenés darabban, valamint filmben is megcsillogtatta már a tehetségét. Idén Kamarás Ivánnal, korosztályának egyik legismertebb és legnépszerűbb színészével közösen lép a 30. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál színpadára a Budafoki Big Band zenekarral együttműködésben.

Az idén 25 éves Budafok Bigband 1994-ben alakult, főleg a Budapest XXII. kerületi Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola növendékeiből és más amatőr zenészekből. Ma már a jelenlegi és volt növendékek mellett a zenekar munkáját az iskola művésztanárai, valamint alkalmanként professzionális zenészek is segítik. Az együttes művészeti vezetője Puskás Csaba trombitaművész.

"Célunk elsősorban a baráti társaságban történő színvonalas közös zenélés, melyen keresztül mind a könnyen befogadható jazzt, mind pedig a hangszeres tanulást népszerűsíteni tudjuk."

A Magyar Jazz Szövetség eddig 2 alkalommal tüntette ki a zenekart a legmagasabb „A” kategóriában, arany diplomával. 2006-ban Budafok-Tétény, Budapest XXII. kerületének Önkormányzata a Kultúra 22-díjjal ismerte el munkájukat. Rendszeres részt vesznek hazai- és külföldi fesztiválokon. Számos alkalommal jártak Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Horvátországban, Görögországban, Szlovéniában.

Az elmúlt években olyan neves szólisták voltak a vendégeik, mint Berki Tamás, Elek István, Fekete-Kovács Kornél, Harcsa Veronika, Andy Hefler, Jász András, László Attila, Malek Andrea, Magyar Bálint, Pribojszky Mátyás, Premecz Mátyás, Szalóky Béla, Szolnoki Dóra, Zsemlye Sándor, Veress Mónika, Szolnoki Péter, Náray Erika, Gájer Bálint, Kökény Attila.

 

BORNEGYED magazin

– a pezsgő borélmények kedvelőinek

Programajánlók, interjúk, gasztronómiai hírek Budafok-Tétényből

Keresse az ingyenes magazint a Bornegyed pincészeteiben
és éttermeiben – vagy olvassa az online verziót itt.